BAMBUGUIDEN

Bambuguiden är till för dig som vill ha information och tips om framförallt bambukläder men även hur du tar hand om dig själv på bästa sätt. Allt du äter, andas in och hudnära produkter påverkar ditt välbefinnande. Vi skriver om vad man kan göra med enkla medel, nyheter och forskning inom området samt korta faktainslag för att hjälpa dig förstå och underlätta din vardag.

Här får du också tips på vad du kan göra för att underlätta livet och levandet. PURAs vision Smart Daily Life innebär också Happy Daily Life

Denna guiden är ett levande material. Vi vill skapa en plats där idéer och information kan bytas. Skicka gärna bidrag  till [email protected]


Andra plagg har också bambuns fördelar. Men inte i en och samma textil


Fakta om bambukläder
Bambukläder är smarta kläder. Och detta miljövänliga material blir mer och mer populärt pga alla fördelar. Bambuns fibrer är runda och lena. Då blir tyget det också. Det har en naturlig förmåga att andas, håller huden sval och är antistatiskt. Dessutom skyddar den mot UV-strålning och är antibakteriellt. Därför är strumpor och underkläder i bambu väldigt populära.  Fräsch hela dagen.  

Bambutrosor
PURAs 
bambutrosor är framtagna efter våra kunders önskemål. De är mjuka & sköna trosor och sitter perfekt . Trosorna har bred ribb i sidan och tät ribb i grenen. Inga sömmar och inget gummiband.
Bambutrosornas har antibakteriella egenskaper; kliar aldrig och är både antistatiska och lågallergena.
Bambun absorberar fukt  2-4 gånger mer än bomull och är fri från onödiga kemikalier och besprutningsmedel

Bambukalsonger
PURAs 
bambukalsonger har en smalare resår i midjan och dubbelt tyg i grenen. Bambun är ett fantastiskt material för lättirriterad hud. Bambuns lena fibrer och stretchiga material gör att kalsongerna lätt anpassar sig efter rörelserna. Dess antibakteriella egenskaper motverkar bakteriebildning. Fräsch hela dagen!

Sängkläder och sömn

Har du tänkt på att vi sover bort ca en tredjedel av livet?
Sömnen behöver vi för att kroppen ska bearbeta alla intryck. Hjärnan arbetar för högtryck under dagarna och sömnen hjälper till med återställning.  Sömnen är livsviktig, även kroppen behöver återhämta sig och med en god sömn klarar du lättare av stress.

Sömnproblem är vanligt och det finns många tips om hur du ska göra för att få bättre sömnkvalitet. Vi har gjort en sammanfattning på de vanligaste knepen.

  • Låt sovrummet vara ett rum för vila. Ingen elektronik. Svalt, skönt och tyst.  Öronproppar rekommenderas om det är mycket buller i din närhet.
  • Varva ner i god tid före sänggåendet. Inget koffein eller te 6 timmar innan.  Lägg dig inte med en full mage. Är du hungrig så ät något lätt. Många rekommenderar banan.
  • Ha regelbundna tider.  Kroppen mår bäst av fasta rutiner. Det gäller inte bara sömnen.
  • Se över din dag. Innehåller den mycket stress och oro så påverkas nattsömnen.

Att längta till sängen och tänka sig bilden av sig själv sovandes med slutna ögon och långa djupa andetag kan vara en bra målbild att ta med sig.

PURA of Swedens sängkläder är tillverkade av 100 % tätvävd bambu. Bambun är ett material som absorberar fukt och reglerar temperaturen. Och med silkeslen kvalité så att du kan vända dig lättare.  Och elfenbensvita. Allt för att underlätta din nattsömn!

Bambun är dessutom antibakteriell av naturen. Våra kunder har berättat att besvär med hudplitor och acne har minskat.

Våra nöjdaste kunder är babyföräldrar. De berättar om hur mycket bättre deras baby sover i lakan av bambu.


FAKTA om bambu
Bambu är ett samlingsnamn på en grupp av gräs som växer både i Asien och Amerika. Bambun har bladskaft, dvs starka men lätta och böjliga stammar. Det finns ca 1000 olika arter av bambun.

”Bambun är världens snabbast växande växt”
är ett uttryck vi ofta hör. Sant eller ej så vet vi att bambun är otroligt snabbväxande. Och det gör ju bambun till en hållbar resurs.

”Allt är bambu”
 Bambun är ett benhårt material som används till konstruktionsmaterial vid husbygge.
 Bambuns vackra mönster tas även tillvara i möbler, golv och prydnadssaker/skålar. På senare år har textilier i bambu blivit populärt.

”Bambun – mjuk som siden”
 Bambuviskos betraktas av många som lika mjuk som cashmere. Mekanisk tillverkad bambu är inte lika mjuk men är inte heller så vanlig.

”Stenhårt”
 Bambuns ytkraft är otrolig. Det beror på att fibrerna är raka och packas tätt. Därför används bambun till skärbrädor.

Byggmaterial
Det går att bygga en husstomme i bambu. Dessutom är bambun ihålig så rören går att fylla med cement. Många staket och lusthus är byggda i bambu. Den är populär som byggmaterial p g a rörens naturligt runda form.

Lätt vikt
Bambun är behaglig att jobba med p g a den lätta vikten. Den används som flugfiskespö och inom byggkonstruktion.

Lakan
Du tillbringar ca 25 år av ditt liv i sängen. Bar hud som vilar mot lakan. Då borde vi välja tyg med omsorg. Bambun är giftfritt odlad, mjuk och antibakteriell.

Anti mikrobiell
Har du problem med allergier? Bambun är lågallergen

Varifrån kommer bambun?
Den mesta bambun kommer från Kina eftersom Kinas klimat passar för bambun. De har också kapacitet och erfarenhet att ta hand om bambun. Bambun är härdig och motståndskraftig och växer som ogräs.