Press

PURA of Sverige designar och marknadsför hållbara kläder i ekologisk odlad bambu. Tyget är idealiskt att ha nära huden. Det är silkeslent, ett tyg som inte kliar eller irriterar.. Plaggen är tidlösa modeller i behagliga färger. Perfekt för både vardag och fest.


PURA marknadsför också Finkys väskor gjorda av ett nytt miljövänligt material med papper och latex. Coola, miljövänliga väskor som du kan skriva, trycka eller rita på för att göra den personlig. En statementväska! Och tvättbar!

För journalister och bloggare finns det pressbilder, fakta och logotyp fritt för nedladdning. Kontakta oss.

Ring, maila eller sms:a.

KONTAKT/ CONTACT:
Lena  Persson
[email protected]

***************************************************************************

Artikel i LAND 20180605

http://www.land.se/shopping/skonaste-sommarplaggen-5-skal-varfor-bambuklader-ar-bast/
*****************************************************************

Artikel i LAND 20180227

http://www.land.se/shopping/tandborstar-klader-husgerad-darfor-valjer-allt-fler-bambu/

********************************************************************

Artikel i BJÄRELIV

http://bjareliv.se/klader-av-bambu/


*******************************************************************

Artikel i SvD "Kvinna i balans"

Hallå där.....

.....Lena  Persson, grundare av PURA of Sweden

Vad är PURA?

  – PURA är ett smart och enkelt sätt att må bättre, både fysiskt och mentalt, genom att bära genomtänkta kläder. Vi är specialiserade på att designa kläder med bra passform av organiska material. Kläderna ska kännas behagliga på kroppen utan onödiga sömmar, gummiband eller lappar.

Av vilka material tillverkar ni kläderna?

 – Alla kläder är gjorda av bambu! Bambun är ett silkeslent material som ger vackert fall. Plagg av bambu andas, absorberar fukt och förhindrar dålig lukt. Bambun är också lågallergen och anpassar sig efter kroppstemperaturen.

Hur ser samarbetet ut med era leverantörer?

  – Vi har ett nära samarbete med några små ekologiska fabriker och leverantörer i Kina, Indien och Thailand. Bambun är ett av världens mest miljövänliga material och odlas utan bekämpningsmedel och gödning.

Text: Ofelia Vasquez Graah-Hagelbäck

****************************************************************************************************************


ARTIKEL I E-COMMERCE PARKS NYHETSBREV

Ta kontroll över hela kedjan – Lenas framgångstips

by in Nyheter

Lena  Persson tog bambun till Sverige innan den blev trendig. Sedan starten av PURA har hon utvecklat sortimentet kontinuerligt. Lena sköter hela kedjan från råmaterial till försäljning – och tipsar andra som vill producera att tänka bredare än Kina.

Viljan att ha roligt satte produktionsbollen i rullning

För några år sedan sa Lena upp sig från sitt jobb på IKEA i Älmhult. Hon var sugen på att starta eget och flyttade med sin man till Helsingborg. Efter att ha startat ett konstföretag och skrivit en bok inom coaching kom hon i kontakt med bambu som material och startade PURA of Sweden:

“Jag tänkte: jag ska jobba med det jag känner för. Jag ska försöka maxa och ha roligt, samtidigt som jag har tid över till barnbarn och nöjen,” berättar hon när jag frågar om hur företaget startades.

Efter att ha gjort efterforskningar om bambu bestämde hon sig för att börja producera lakan – och bollen var i rullning.

“Att ha hela kedjan gör dig unik” 

Lena ansvarar själv för framställningen av PURAs produkter och har också kontroll över hela kedjan: från produktdesign med tillhörande tvättrådslappar och prislappar till leverantörer och webbshop.

“Det är en stor fördel att kunna sköta allt själv, eftersom det gör företaget unikt. Och jag kan själv utveckla produkterna. Dock är Sara Linander på Promostyl en klippa ,” poängterar hon.

För Lena är det nämligen viktigt att produkterna är hållbara. Och då inte bara giftfria, utan också att de håller över tiden:

“Bambu håller färgen bättre än till exempel bomull, vilket syns på två linnen som jag haft i några år och tvättat ungefär lika många gånger,” beskriver hon och visar en bild från sin Instagram.

http://ecommercepark.se/wp-content/uploads/2016/10/Skärmavbild-2016-10-05-kl.-15.25.32-768x493.png 768w, http://ecommercepark.se/wp-content/uploads/2016/10/Skärmavbild-2016-10-05-kl.-15.25.32.png 933w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" height="193" width="300">

Den hemliga bambun en framgång

När Lena startade PURA var det få europeiska företag och konsumenter som såg potentialen i bambu. Men sedan dess har allt fler upptäckt det något ovanliga materialet och dess fördelar: 

“Bambu är fuktabsorberande, temperaturreglerande och antibakteriellt, vilket gör det perfekt till underkläder, lakan och kläder. Marknaden sa poff för några år sedan och jag har utökat sortimentet mycket,” berättar Lena.

Nu deltar hon i E-Commerce Parks inkubator för att fortsätta växa, men också för att få inspiration och ta del av den sociala biten. På frågan om vad hon ser mest fram emot svarar hon:

“Flytten till nya lokaler och fortsatt bollplankande. Att träffa nya, inspirerande människor.”

“Tänk inte bara på Kina”

Som avslutning ber jag Lena att dela med sig av sina erfarenheter från produktutveckling: vad är viktigt att tänka på om man vill börja producera själv?

“Ta hjälp på plats i landet. Och se till andra länder än Kina – allt fler plockar hem sin produktion därifrån eftersom risken för misslyckande är så stor. Det är bättre att betala någon krona mer för att få det som man förväntar sig. Det finns till exempel många bra länder i östra Europa.”

Jag tackar Lena för intervjun och ser fram emot att se vilka produkter av bambu som lanseras framöver.

/Johanna, redaktör och kontorsgäst